Hos Team Divers får du:
-
Instruktörer med mer än 25 års erfarenhet av dykutbildning
-
Inga onödiga transporter, pool, klassrum och utrustning i samma lokaler
-
Dykkurser året runt dagtid under skollov, helger och kvällar
-
Smidiga tidseffektiva dykkurser, helg kl 9-13.30, kväll 18-21.30
-
Dykning i 4 meter djup pool
-
All utrustning ingår under kursen, behöver ej köpa eller ta med egen
-
Certifierings kostnaden (PIC) ingår (700-1.500 SEK) även utomlands
-
Professionell hjälp med bokning av resa samt utedyk på resmålet
-
Gratis parkering vid Järfällabadet, endast 17 min från Stockholm City
Barn och vatten hör ihop, med rätt dykträning och dykutbildning kan barn från 10 år dyka med vuxna och få en svårslagen upplevelse tillsammans. Att dyka med sina barn är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans, man gör någonting tillsammans på lika villkor. Dykning är även en aktivitet som passar utmärkt på semestern, några dyk med familjen i tropiska vatten förgyller garanterat semestern. Barn och vuxna är välkomna att gå PADI Open Water Diver grundkursen tillsammans.
Det är samma krav för att lära sig dyka som 10-åring i jämförelse med om man lär sig som vuxen eftersom certifikatet blir fullvärdigt när dykaren fyller 15 år. Tills man är 12 år får man maximalt dyka ner till 12 meters djup och från 12 år till 15 år ner till 18 meter tillsammans med en vuxen certifierad dykare.
Team Divers har utbildat tusentals barn och har stor erfarenhet att utbilda juniorer och har väl passande utrustning även för de minsta. Vi använder även det mest uppdaterade utbildningsmaterialet som består av filmer, text och instuderingsfrågor. Eleven kan gå igenom allt material i egen takt i lugn och ro inför de praktiska delarna. De praktiska lektionerna leds av erfarna instruktörer med stor erfarenhet av att undervisa barn. Interaktivt kursmaterial på sitt modersmål tillsammans med erfarna instruktörer gör att även de yngre kommer lära sig allt om dykning innan utedyken.
Barn som ännu inte fyllt 10 år och vill bli dykare kan börja med provdyk alternativt Seal Team där vi går igenom första delen på grundkursen för att sedan avsluta dykkursen när man fyller 10 år.
Team Divers har schemalagda grundkurser året runt, under jullov, sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov har vi även dagruser som passar utmärkt till skollediga barn och juniorer.
Är 10-12 åringar mogna att dyka?
Självklart är det individuellt men vår erfarenhet är att dom barn som är motiverade och vill lära sig dyka ser allvaret i att vara i vatten och har inga problem att lära sig både teori och praktiska moment under ytan. Många barn vill vara mer under ytan än ovan, vad kan då vara bättre än att verkligen lära sig i tidigt stadium att vara under ytan på rätt och säkert sätt?
Vissa termer kan till en början vara lite främmande men med rätt förklaring av erfaren dykinstruktör på deras språk så är det inga problem. Däremot är det tufft att börja dyka utomhus i svenska vatten eftersom utrustningen här hemma är lite besvärligare med bl.a. tjockare dräkter, huva och handskar. Därför rekommenderar vi vilket även passar det bäst att börja med teori och bassängdelen hemma på svenska och avsluta dykkursen utomlands i varmare och klarare vatten genom att gå en PADI Junior Open Water Diver Referral dykutbildning. Efter avslutad grundkurs rekommenderar vi att junioren deltar på organiserade dyk ledda av en dykledare/instruktör tills man har fått tillräcklig erfarenhet att dyka på egen hand med dykkompisen alt förälder.
Som förälder och blivande dykkompis (om du inte går dykkursen tillsammans med barnen) kanske du har haft ett längre uppehåll med dykningen medans barnen växt upp? Då passar det utmärkt att i samband med att barnen lär sig grunderna kan du som förälder passa på att repetera i samband med ditt barn lär sig dyka passa på att samtidigt repetera och träna på att dyka tillsammans redan i poolen.
En mycket lärorik dykkurs är även PADI Rescue Diver där man lär sig flytta fokus från den egna dykningen till junioren och andra dykare genom att gå en Räddningskurs. PADI Rescue Diver går också att kombinera med teori och bassäng hemma och avsluta utomlands precis som PADI Open Water Diver grundkursen. Fördelen blir att man lär sig nya värdefull kunskap och samtidigt blir mer bekväm under ytan.
Om junioren även är intresserad att dyka i Sverige går det utmärkt att ta upp dykningen på hemmaplan när man blir lite äldre (från 15 år) och är mer mottaglig för dykning i våra vatten. Viktigt är att kursen genomförs på barnens villkor, då blir det både roligt och lärorikt och bästa starten på dykkarriären. Barn från 10 år kan gå våra grundkurser, Det finns helgkurser, kvällskurser samt dagkurser att välja på. Vi har även schemalagda dykkurser dagtid under jullov, sportlov, påsklov, sommarlov samt höstlov som passar utmärkt för barn som är lediga från skolan.
Ett tips innan kursen för att upplevelsen skall bli så stor som möjligt är att öva på att simma med fenor, om man har kunskap att simma med fenor är det normalt inga problem att hitta balansen och avvägningen under ytan. Om man inte är bekväm att simma med fenor kan flaskan till en början vara lite tung eftersom viktförhållandet blir annorlunda för mindre personer i jämförelse med större dykare, tyngden på flaskan kan då ta över så att junioren hamnar på rygg på botten.
Utöver själva upplevelsen får barn och ungdomar även en mycket värdefull vattenvana som ökar bekvämligheten vid alla vattenaktiviteter. På en dykkurs får man t.ex. lära sig att bedöma förhållanden, skall vi överhuvudtaget gå i vattnet idag? Viktigt är att göra en korrekt bedömning innan man går i vattnet. Vad gör man om man bli trött en bit ut i vattnet och är osäker på om man orkar simma tillbaka till båten eller stranden? Fel bedömning kan orsaka onödiga problem. Detta är något som vanlig simundervisning normalt inte fokuserar på men är mycket viktig kunskap för att undvika problem oavsett om man dyker eller bara badar. På en dykkurs får alla kandidater lära sig att handskas med eventuella problem under och ovan ytan vilket man givetvis alltid har nytta av i framtiden.
Ett moment under dykkursen är även snorkling vilket många juniorer provat på egen hand men kanske inte fått en gedigen genomgång vad man skall tänka på innan man provar på att snorkla. Varför får man ont i öronen när man simmar ner till botten? Under PADI Junior Open Water Diver kursen går vi igenom hur man snorklar korrekt för att spara energi och kunna simma ner under ytan ett par meter under ytan utan att känna att man vill simma upp direkt och utan att få ont i öronen.
Bokning under "Boka Kurs " aktuella kurser se pdf Kursprogram